tisdag

Mumsigt med pasta!!



Pasta carbonara
Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare och annorlunda sätt.
Ingredienser:
250 g spaghetti
100 g rökt skinka
1 vitlöksklyfta
1 msk margarin

1-1½ dl grädde
100 g riven ost
salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar. Ta fram en stor kastrull och häll i vatten och salt. (1 tsk/liter vatten) Koka pastan al dente (med tuggmotstånd). Skär skinkan i små bitar på en skärbräda. Hacka vitlöksklyftan fint. Ta fram en kastrull och fräs (det betyder låg värme) vitlök och skinka. Tillsätt grädden och låt småkoka (låg värme) några minuter. Riv osten fint på rivjärn.
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan genom durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt skinksåsen och den finrivna osten. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: